تعداد
عنوان
قیمت
سبد خرید شما خالی است.
  • 42
  • 1267 مرتبه
  • 1397/04/02

کوچکترین کامپیوتر جهان معرفی شد؛ شاهکاری به طول۰.۳ میلیمتر

کوچکترین کامپیوتر جهان معرفی شد؛ شاهکاری به طول۰.۳ میلیمتر

به تازگی دانشگاه میشیگان، میکروگجتی به طول ۰.۳ میلیمتر طراحی کرده‌اند که کوچکترین کامپیوتر جهان لقب گرفته است. این پژوهشگران در کمال ناباوری موفق شده‌اند که شرکت چند ملیتی IBM شکست دهند.

بدین ترتیب از دستگاهی رو نمایی شده که تحقیقاً از یک دانه‌ی برنج نیز بسیار بسیار کوچکتر است. البته پژوهشگران دانشگاه میشیگان و IBM مطمئن نیستند که این گجت، یک کامپیوتر به حساب می آید یا خیر.

 

این مسئله بدین خاطر است که تمامی اطلاعات و برنامه‌های گجت یاد شده پس از خاموش شدن، از بین می‌روند و دیگر کاربری نخواهد داشت.

«دیوید بلاو» مدرس مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه میشیگان و سرپرست این پروژه معتقد است که هنوز نمی‌توان با قاطعیت، دستگاه ساخته شده را یک کامپیوتر خواند. البته او باور دارد که این دستگاه در صورت روشن بودن تمام قابلیت‌ها یک کامپیوتر را در خود دارد.

پیش از این شرکت IBM در اولین روز از کنفرانس IBM Think 2018، از کوچکترین کامپیوتر دنیا رونمایی کرد. ابعاد این محصول ۱ در ۱ میلیمتر بود و کوچکتر از یک دانه نمک به حساب می‌آمد.

این گجت قدرت پردازش چیپست‌های سال ۱۹۹۰ را داشت. البته این قدرت در برابر توان چیپست‌های پیشرفته‌ی امروزی چیز زیادی نیست اما باید توجه داشت که این پردازنده چندین برابر کوچکتر از اسنپدراگون ۸۴۵ بود.

حال اندازه‌ی گجت جدید ساخته شده توسط محققان، یک دهم کامپیوتر‌های IBM بوده و به قدری کوچک است که نمی‌توان آنتن رادیویی برای آن در نظر گرفت.

در عوض کامپیوتر یاد شده با استفاده از نور مرئی به انتقال داده خواهد پرداخت. یک ایستگاه ثابت، نور و قدرت موردنیاز را فراهم می‌کند تا کامپیوتر کوچک به پردازش داده‌ها پرداخته و  پس از آن اطلاعات را انتقال دهد.

بدین شکل کوچکترین کامپیوتر جهان قادر است که دمای موجود در کوچکترین محل‌ها را بسنجد و حتی تغییر دمای ۰.۱ درجه را نیز به کاربران اطلاع خواهد داد.

منبع:

دیجیاتو

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.