تعداد
عنوان
قیمت
سبد خرید شما خالی است.
  • 70
  • 17533 مرتبه
  • 1397/07/01

طرح رجیستری چیست؟ (آموزش قدم به قدم رجیستری کردن گوشی موبایل)

طرح رجیستری چیست؟ (آموزش قدم به قدم رجیستری کردن گوشی موبایل)

 

طرح رجیستری چیست؟

 

 

اگر از طرفداران دنیای تکنولوژی مخصوصا گوشی های تلفن همراه باشید ممکن است نام "طرح رجیستری" را شنیده باشید و اگر جزو افرادی باشید که حداقل یک بار در سال گوشی خود را تعویض می کنید یا جدیدا به فکر خرید گوشی افتاده باشید حتما با این طرح به صورت عملی سروکله زده اید. در این مقاله سعی داریم تا توضیحات کاملی در مورد طرح رجیستری ارائه دهیم.

 

 

طرح رجیستری به چه منظور اجرا شد؟

 

 

در چندسال اخیر بازار گوشی های تلفن همراه بسیار داغ بود و گوشی های متنوعی وارد کشور شد که بعضا ارزش خرید نداشته و فقط جنبه دکوری داشتند. بسیاری از اوقات هم افرادی که آشنایی زیادی با بازار گوشی نداشتند محصولاتی را خریداری می کردند که باوجود اینکه جزو گوشی های اورجینال شرکت تولید کننده نبودند، قیمتشان تفاوتی با گوشی های اصلی و اورجینال نداشت. به عبارت دیگر کسانی که اطلاعات کمی از گوشی های همراه داشتند به راحتی متضرر شده و فریب می خوردند. به طور کلی طرح رجیستری به منظور جلوگیری از قاچاق گوشی های تلفن همراه و سودهای سرسام آور افراد سودجو از این بازار اجرا شده است. از تمام اینها که بگذریم طبق بررسی های انجام شده گوشی هایی که برندهای معتبری ندارند و به صورت قاچاق از چین وارد کشور می شوند، تششعات بیشتری نسبت به گوشی های برندهای معتبر نظیر Samsung، Apple و Huawei از خود ساتع می کنند.

 

 

طرح رجیستری

 

 

طبق ادعای وزیر ارتباطات روی تمام گوشی هایی که مشمول طرح رجیستری می شوند تست های SAR انجام می شوند تا سلامت کاربران را به خطر نیاندازد. ناگفته نماند که این طرح، ایده کشور ما نبوده و در کشورهایی نظیر آلمان، ترکیه، آمریکا و کره جنوبی نیز اجرا می شود. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه دیگر گوشی های بدون گارانتی هم از بازار جمع آوری خواهند شد که می تواند خبر خوبی برای طرفداران گوشی های همراه پرچمدار باشد.

 

 

عملکرد طرح رجیستری چگونه است؟

 

 

طرح رجیستری به این صورت است که اپراتور سیم کارت های کاربران با توجه به سریال نامبر گوشی های همراه یا همان IMEI مدل گوشی را شناسایی کرده و اگر در سامانه همتا به ثبت نرسیده باشد دیگر به آن هیچ خدماتی را ارائه نخواهند داد! البته افرادی که گوشی های خود را قبل از اجرای طرح رجیستری خریداری کرده اند نباید نگران باشند چون این گوشی ها قبلا توسط سامانه همتا شناسایی شده و به نام شرکت وارد کننده به ثبت رسیده است اما پیشنهاد ما این است که اگر گوشی را قبل از طرح رجیستری خریداری کرده اید، آن را به نام خود به ثبت برسانید چراکه در صورت دزدیده شدن ممکن است این کار روند پیدا شدن گوشیتان را تسریع ببخشد.

 

 

طرح رجیستری

 

 

یکی از اتفاقات جالب در روند طرح رجیستری این است که بعضا دیده شده گوشی هایی با مدل یکسان، تفاوت قیمت فاحشی دارند! این گوشی ها تحت نام "مسافرتی" وارد ایران شده است که روی پاسپورت خریدار ارائه می شوند و رجیستر نشده اند. خریدن این نوع گوشی منطقی به نظر نمیرسد چرا که روند رجیستر کردنش مشکلات خاص خود را دارد.

نکته دیگری که باید بخاطر داشته باشید این است که بسیاری از برندهای ناشناخته هنوز قابلیت رجیستر شدن را ندارند اما تابحال برندهای سامسونگ، هواوی، اپل، بلک بری، گوگل پیکسل، تکنو، سونی، نوکیا، ال جی، موتورولا، ایسوس، CAT، لنوو، آلکاتل، مایکروسافت، ZTE و HTC برای سامانه همتا به رسمیت شناخته می شوند.

 

 

گوشی جدید که خریداری کرده ایم را چگونه به نام خود به ثبت برسانیم؟

 

 

در بسیاری از موارد افراد با خرید گوشی همراه جدیدشان دچار سردرگمی می شوند و نمی دانند قبل از ثبت گوشی خود در سامانه همتا چه کاری انجام دهند. در ادامه تمام مراحل روند ثبت گوشی همراه جدید را توضیح خواهیم داد.

 

 

طرح رجیستری

 

 

1. قبل از هرکار به دنبال برچسب رجیستری روی کارتن گوشی باشید و توصیه ما این است که گوشی نو را بدون این برچسب خریداری نکنید.

2. در ادامه کد IMEI گوشی همراه خود را ( که روی کارتن درج شده ) به شماره 7777 ارسال کنید (بهتر است برای استعلام سریال نامبر کد دستوری *#06# را وارد نمایید).

3. پس از ارسال سریال گوشی، پیامکی برایتان ارسال می شود که حاوی اطلاعات گوشی ای است که سیمکارت خود را در آن قرار داده اید.

در صورت که اطلاعات ارسال شده با اطلاعات مربوط به گوشی همراهی که در اختیار دارید یکسان است می توانید با استفاده از این سه راه گوشی خود را در سامانه به ثبت برسانید.

 

 

کد USSD

 

 

طرح رجیستری

 

کد USSD آسانترین و کاربردی ترین روش رجیستر کردن موبایلتان است؛ با زدن کد دستوری #7777* وارد سامانه همتا شده و عدد گزینه مربوط به فعالسازی را وارد کرده و گزینه Send یا ارسال را بزنید. سپس کد 15 رقمی سریال گوشی یا همان IMEI را با دقت وارد کرده و به مرحله بعد بروید. در مرحله بعد شماره تلفن همراهتان را وارد کنید؛ در این مرحله کد فعالسازی روی کارتن را وارد و گزینه Send یا ارسال را بزنید. در آخر هم برای تایید تمام مراحل گزینه 1 را در صفحه بعدی وارد کنید.

 

اپلیکیشن سامانه همتا

طرح رجیستری

با استفاده از نرم افزار سامانه همتا که برای IOS و ANDROID ارائه شده است هم می توانید به راحتی مراحل ثبت گوشی را انجام دهید. نرم افزار مربوط به سیستم عامل گوشی خود را می توانید از قسمت زیر دانلود کنید.

دانلود اپلیکیشن سامانه همتا برای   IOS

دانلود اپلیکیشن سامانه همتا برای  ANDROID

وب سایت سامانه همتا

سایت سامانه همتا هم یکی از راه های ثبت گوشی همراه جدیدتان است.

برای ثبت گوشی تان در سامانه همتا بهتر است ابتدا مراحل زیر را طی کنید:

                                            

طرح رجیستری

 

 

1. اولین کاری که باید قبل از ثبت گوشیتان انجام دهید استعلام اصالت محصول خریداری شده است؛ برای این کار روی گزینه مشخص شده کلیک کرده در قسمت باز شده سریال نامبر گوشی یا همان IMEI را وارد نمایید و در فیلد دوم عبارت امنیتی مشخص شده را وارد کرده و بروی جستجو کلیک کنید.

 

 

طرح رجیستری

 

 

2. در این مرحله پس از چند لحظه مشخصات گوشی که در طرح رجیستری ثبت شده است نمایش داده می شود. توجه داشته باشید که اگر اصالت گوشیتان توسط سامانه همتا به ثبت نرسیده باشد تا تکذیب شده باشد، گوشی قاچاق بوده یا به صورت غیرقانونی وارد بازار کشور شده است. در این شرایط بهتر است گوشی را خریداری نکنید. (می توانید خودتان با پرداخت هزینه گمرک محصول خریداری شده را به عنوان گوشی قانونی به ثبت برسانید اما باید توجه داشته باشید که گوشی های ریجستر نشده ارزانتر از گوشی های رجیستر شده هستند چراکه هزینه های گمرک برای وارد کردن قانونی گوشی ها موجب افزایش قیمتشان شده و بسته به نوع گوشی نیز متفاوت هستند). 

 

 

طرح رجیستری

 

در حقیقت کار فعالسازی گوشی از این جا آغاز می شود و مراحل پیش فقط برای تضمین اصالت گوشی خریداری شده بود که می توانید از این مراحل به مسئولیت خودتان چشم پوشی کنید.

برای فعالسازی گوشی می بایست مراحل زیر را طی نمایید:

 

 

طرح رجیستری

 

 

1. در سایت سامانه همتا بروی قسمت فعالسازی کلیک نمایید.

2. تمام اطلاعات و مشخصات خوانده شده را در فیلد مورد نظر وارد نمایید.

3. پس از اطمینان از صحت اطلاعات بروی گزینه فعالسازی کلیک نمایید.

4. کار تمام است و می توانید با خیال راحت از گوشی تان استفاده نمایید (باز هم تاکید می کنیم که گوشی هایی که قبل از سال 1396 خریداری کرده اید نیاز به ثبت در سامانه همتا و رجیستری ندارند)

 

 

تکلیف موبایل های دوسیمکارته چیست؟

 

 

معمولا اولین سریال نامبر به عنوان کد اصلی شناخته می شود و با ثبت اولین سریال نامبر در سامانه همتا، سریال مربوط به سیمکارت دوم هم به صورت خودکار شناسایی می شود اما گاهی اوقات سامانه دچار اختلال می شود؛ توصیه تیم خاص باکس این است که هریک از سیم کارت ها را به صورت جداگانه در سامانه به ثبت برسانید (مهم نیست سیمکارت ها را در کدام شیار وارد کنید).  

 

 

خرید و فروش گوشی های دسته دوم چگونه است؟

 

 

هنگام خرید گوشی های کارکرده مالک قبلی باید گوشی را به نام مالک جدید انتقال مالکیت نماید (دقت داشته باشید در صورت عدم انتقال مالکیت نهایتا بعد از یک ماه اپراتور به سیم کارتتان در گوشی جدید سرویس دهی نخواهد کرد). برای انتقال مالکیت ساده ترین راه همان کد دستوری *7777# است. پس از انتخاب گزینه انتقال مالکیت، IMEI گوشی را که فروخته اید انتخاب کرده سپس شماره تلفن خریدار را وارد می کنید و با ارسال گزینه 1 مراحل انجام شده را تایید می کنید.

 

 

سرنوشت موبایل های مسافرتی چیست؟

 

 

طبق ادعای وزارت صنعت و معدن با خرید گوشی از کشورهای دیگر مسافران نمی توانند بدون پرداخت عوارض و ثبت سریال گوشی خود در گمرک از گوشی خود استفاده نمایند. پس از پرداخت عوارض کد فعالسازی در اختیارشان قرار خواهد گرفت و اگر گوشی را برای استفاده شخصی خریداری کرده باشند هم می توانند با استفاده از این کد، گوشی خود را در سامانه همتا به ثبت برسانند.

برا به ثبت رساندن گوشی های مسافرتی هم چندین راه وجود دارد

 

 

روش اول: دفاتر گمرکی

 

 

طرح رجیستری

 

 

در بدو ورود به خاک ایران می توانید با مراجعه به دفاتر گمرکی، پر کردن فرم درخواست و پرداخت هزینه گمرکی گوشی را به ثبت برسانید. چند روز پس از پرداخت عوارض گمرکی هم می توانید طبق مراحل بالا اقدام به ثبت گوشی در سامانه همتا کنید.

 

 

روش دوم: سایت گمرک

 

 

طرح رجیستری

 

 

اگر وقت کافی برای مراجعه به دفاتر گمرکی در فرودگاه یا هزینه پرداخت عوارض را در لحظه ورود ندارید تا 30 روز مهلت خواهید داشت تا از طریق سایت گمرک پس از پرداخت عوارض، گوشی را در سامانه همتا به ثبت برسانید. برای این کار باید به سایت گمرک جهوری اسلامی ایران مراجعه کرده و با وارد کردن سریال نامبر و مدل گوشی خریداری شده اقدام به پرداخت عوارض کنید. دقت داشته باشید که هزینه پرداختی بسته به مدل گوشی وارداتی متفاوت است پس در انتخاب مدل گوشی دقت لازم را داشته باشید. در مرحله بعد نیز باید شماره سیم کارت و مشخصاتی نظیر شماره ملی، گذرنامه و اطلاعات حقوقی خود را وارد نمایید. نکته حائز اهمیت این است که مالکیت سیم کارت وارد شده حتما باید با اطلاعات شخص وارد کننده گوشی یکسان باشد. پس از وارد کردن اطلاعات مربوطه، کد امنیتی به شماره تماس وارد شده در سایت ارسال خواهد شد که برای تایید باید آن را در سایت گمرک وارد نمایید. در مرحله آخر مبلغ پرداختی متناسب با گوشی وارد شده نمایان خواهد شد.

 چند نکته در این بخش حائز اهمیت است:

 1. از لحظه ورود تا قطع شدن سرویس دهی اپراتور 30 روز مهلت دارید تا گوشی را در سامانه گمرک به ثبت برسانید

2. پس از ثبت گوشی در سامانه گمرک و پرداخت عوارض اطلاعات گوشی به صورت آنی به سامانه همتا منتقل نمی شود و ممکن است چند روز طول بکشد

3. اگر پس از تاخیر 30 روزه سرویس دهی اپراتور مختل شده و گوشی همراهتان قطع شود باز هم می توانید با طی کردن مراحل بالا گوشیتان را اهیا کنید به عبارت دیگر گوشی برای همیشه قطع نخواهد شد.

 4. در صورتی که به دفاتر گمرکی مراجعه کنید کارتان برای ثبت گوشی آسان تر خواهد بود چراکه نیازی به ثبت اطلاعات حقوقی و مشخصات سیم کارت نخواهید داشت. 

 

تلفیق سامانه ی همتا و وبسایت گمرک

در اواخر سال 97 گمرک جمهوری اسلامی ایران تصمیم بر افزایش هوشمند سازی وبسایت گمرک در مسیر پرداخت عوارض و رجیستر کردنِ گوشی های تلفن همراه وارد شده به کشور گرفت. پیش از این کاربران باید ابتدا عوارض محصول وارد شده را به گمرک پرداخت کرده سپس از طریق سامانه ی همتا و کد *7777# اقدام به فعالسازی موبایل خود میکردند امّا با تلفیقِ این دو وبسایت کلیّه کارهای رجیستری میتواند در یک روز و با دریافت کد های امنیتی و فعالسازی به صورت آنی انجام شود. تنها کافیست پس از پرداخت عوارض گمرک گزینه ی ارسال اطلاعات به سامانه ی همتا را انتخاب کنید تا کد 6 رقمی موقت برای فعالسازی برایتان ارسال شود.

 

طرح رجیستری

 

مشکلات محتمل در رجیستر کردن گوشی چه مواردی است؟

 

  1. ناشناخته بودنِ دستگاه

یکی از محتمل ترین مواردی که ممکن است در مسیر پروسه ی رجیستر کردنِ گوشی های موبایل اتفاق بیوفتد عدمِ شناخت مدل و برند گوشی خریداری شده است. این ایراد که با توجه به افزایش برند ها و مدل های تولید شده در بازار جهانی بیشتر مشاهده میشود ممکن است برای شما عزیزان هم پیش بیاید امّا جای نگرانی نیست!

 

 

طرح رجیستری

 

 

راهکار اصلی برای این مشکل بررسی این مدل توسطِ درگاه گمرک میباشد، برای رسیدگی به این مشکل شما باید مدل و برندِ گوشی موبایل خود را در وبسایت گمرک برای بررسی قرار دهید تا به عنوان مدل های ناشناخته توسطِ این وبسایت مورد بررسی قرار گیرد. مراحل این امر که از کلیک بر روی میز خدمات شروع میشود مرحله به مرحله در تصاویر زیر مشخص شده است.

 

مرحله اوّل: انتخاب میز خدمت الکترونیک

 

 

طرح رجیستری

 

مرحله ی دوّم: انتخاب گزینه ی درخواست رجیستری

 

 

طرح رجیستری

 

مرحله ی سوّم: انتخاب گزینه ی افزودن دستگاه جدید و ثبت درخواست 

 

طرح رجیستری

 

 

  1. شلوغ بودن سرور

از دیگر باگ و مشکلاتِ وبسایت گمرک میتوان به ظرفیت محدود IP های ورودی اشاره کرد. گاهی پیش می آید که اطلاعاتِ شما صحیح وارد میشود امّا سرور وبسایت گمرک توانِ پاسخگویی به اطلاعاتِ شما را ندارد. تنها راه حلی که میتوانیم در این موارد به شما عزیزان ارائه کنیم صبور بودن است! باید صبر کنید تا سرور وبسایت کمی خلوت تر شده و پاسخگوی نیاز شما باشد.

 

 

  1. عدم ارسال پیام های امنیتی

گاهی مشکلاتی مبنی بر عدمِ ارسالِ پیام های حاوی کد های امنیتی دیده شده است که بسیار نادر هستند امّا ممکن است برای هرکسی پیش بیایند. این باگ ها و مشکلات به پنل های پیامکی مرتبط هستند که راه چاره ای برای آنها وجود ندارد. با توجه به این مشکلاتِ غیرقابل حل قطعاً متوجه دلیل 30 روز زمان رجیستری برای هر اسلات سیم کارت شده اید! گاهی پیش می آید که به دلیل در دسترس نبودن کاربران این پیام در پورتالِ آنها در قسمتِ ثبت اطلاعاتِ مسافری ذخیره میشود، در این صورت نیاز است که به سامانه ی همتا رجوع کنید و در بخش مذکور کد 6 رقمی خود را دریافت و فعالسازی را تکمیل کنید.

 

طرح رجیستری

 

 

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.