ویژگی های ظاهری پلی استیشن 4 اسلیم
همانطور که پیش تر اشاره کردیم بیشترین تغییراتی که PS4 slim نسبت به نسل قبلی خود داشته در طراحی ظاهری بوده و مهمترین آن کوچکتر شدن این کنسول است که در نگاه اول به چشم می آید و بررسی ها نشان می دهد که PS4 Slim حدود 30 درصد از PS4 کوچکتر است و ابعاد آن از 305*275*53 میلی متر به 288*265*39 میلی متر کاهش یافته است که این تغییر ابعاد سبب شده که این کنسول در حدود 900 گرم نیز سبک تر شود و وزن آن به حدود 2 کیلوگرم برسد که این موضوع برای افرادی که علاقه دارند تا کنسول خود را در کیف یا کوله پشتی خود حمل کنند بسیار اتفاق خوبی به حساب می آید.
جنس بدنه پلی استیشن 4 اسلیم از جنس پلاستیک است اما بدنه ی مشکی براقی که در PS4 شاهد آن بودیم جای خود را به یک پلاستیک مشکی مات داده است و از شاخص نوری که روی بدنه PS4 قرار داشت و حالت های مختلف دستگاه مانند خاموش، روشن و یا خواب بون را نشان می داد نیز در این جا خبری نیست و وظیفه این نوار نورانی را نقطه های روشنی که در اطراف کلید پاور جای داده شده اند انجام می دهند که بسیار کوچکند، پس اگر می خواهید که داده های بازی خود را از دست ندهید حتما قبل از جدا کردن کابل PS4 slim از وضعیت این نقطه های روشن اطمینان حاصل کنید. گوشه های تیز بدنه ps4 نیز در مدل اسلیم به انحناهای نرم تبدیل شده اند که جلوه زیباتری به این دستگاه داده است.
در قسمت جلویی این کنسول دیسک درایو مشاهده می شود و در زیر آن دکمه های کوچک پاور و شاسی های خروج قرار گرفته اند. دو پورت USB نیز در قسمت جلویی وجود دارد که در PS4 نیز بود اما در مدل اسلیم به خاطر فاصله ای که این پورت ها از هم گرفته اند استفاده از آن ها بسیار راحت تر خواهد بود.
در پشت کنسول playstation 4 slim سوکت برق، سوکت جک شبکه اترنت، پورت HDMI و پورت توسعه دوربین پلی استیشن قراردارد که پورت HDMI تقریبا تمام نیاز های صوتی کاربران را پوشش می دهد و تنها اشکالی که بر این کنسول وارد است غیبت پورت خروجی اپتیکال است که برای کاربرانی که از گیرنده های سینما خانگی قدیمی و یا هدست گیمینگ استفاده می کنند محدودیت ایجاد می کند و به جهت این که باعث می شود از کیفیت منحصر به فرد بازی ها برخوردار نشوند برای PS4 slim نقطه ضعف به حساب می آید.
Ps4 slim را می توان به دو صورت عمودی و افقی بر روی سطوح قرار داد که در حالت عمودی بهتر است از پایه برای این کنسول استفاده شود تا تعادل بهتری داشته باشد، این پایه باید به صورت جداگانه تهیه شود و در قسمت زیرین شاسی جا می رود. در این قسمت شرکت سونی از خلاقیت جالبی استفاده کرده و در محل جا رفتن پایه سمبل های معروف پلی استیشن یعنی مربع، مثلث، دایره و ضربدر حک شده اند و پایه در جایی که طرح دایره وجود دارد جا می رود.
در کل در نقد های مربوط به ظاهر کنسول بازی Playstaition 4 slim از طراحی آن به عنوان یک طراحی زیبا و حتی کارآمد تر به نسبت ps4 یاد شده است.
سخت افزار و ویژگی های رسانه ای PlayStation 4 slim
پلی استیشن 4 اسلیم در قسمت سخت افزاری از یک تراشه CPU: 1.6GHz 8-core AMD Jaguar به عنوان پردازنده ی اصلی و از یک GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon (18CU, 800MHz) به عنوان پردازنده ی گرافیکی تشکیل شده است که دقیقا مانند قطعاتی است که در ps4 استفاده شده است و زمانی که صحبت از قدرت کنسول پلی استیشن 4 اسلیم و رزولوشن آن می شود باید گفت که در همه ی این موارد دقیقا مانند نسخه قبلی عمل می کند پس عملا خرید PS4 Slim برای کسانی که کنسول PS4 را داشته اند منطقی نبوده و اگر کاربران و گیمر ها به دنبال اتفاقات تازه تری هستند باید به سراغ مدل پرو که همراه با اسلیم عرضه شده بود بروند.
یکی از مشکلاتی در پلی استیشن 4 وجود داشت و شرکت سونی در مدل اسلیم به آن پرداخته وابستگی دستگاه به استاندارد های بی سیم قدیمی بود که حالا در کنسول پلی استیشن 4 اسلیم با ارتقا بلوتوث به نسخه 4 و آپدیت شدن وای فای تا حدودی آن را بر طرف کرده، این دستگاه از باند وای فای 5 گیگاهرتزی پشتیبانی می کند به طوری که سرعت دانلود در آن بیشتر شده اما باید گفت که سرعت آپلود هنوز به پای اتصالات سیمی نمی رسد البته این باند برای افرادی است که مرتبا آنلاین بازی می کنند یا فایل های بازی ها را دانلود می نمایند مناسب است که شاید در انجام بازی های آنلاین حتی برای آن ها تا حدودی مشکل پیش بیاید اما اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که بازی خریداری می کنید و یا به انجام بازی های محدود خود راضی هستید همان باند 2.4 گیگا هرتزی قبلی برای شما کافی خواهد بود.
افرادی که قبلا پلی استیشن 4 یا پلی استیشن 3 داشته اند باید بدانند که پروسه نصب playstation 4 slim برای آن ها بسیار آسان خواهد بود چرا که حتی با استفاده از کابل های قبلی می توان اتصالات کنسول را برقرار کرد و بعد از آن تنها کابل HDMI را به برق متصل نمود و به اینترنت متصل شد تا پچ ها و آپدیت های جدید منتشر شده برای این کنسول را دانلود کنید.
بر خلاف ایکس باکس وان که برای ورود به صفحه خانه حتما باید به اینترنت وصل شوید و به روزرسانی را انجام دهید در PS4 slim می توانید بدون اتصال به اترنت و وای فای مستقیم به سراغ اجرای بازی هایی که بر روی سی دی و یا فایل دارید بروید بدون این که پچ ها و آپدیت ها را دریافت کرده باشید اما اگر به اینترنت متصل شدید باید به کنسول اسلیم فرصت دهید تا آپدیت شود آن گاه امکان اتصال به استور و خرید بازی های جدید و یا بازی آنلاین برای شما به جود می آید.
پلی استیشن 4 اسلیم مانند نسخه قبلی امکان پخش فایل های مختلف را داراست و پلیر اسپاتیفای را نیز در اختیار کاربران قرار می دهد، اما باید گفت در مقابل رقیب خود یعنی ایکس باکس وان یک نقطه ضعف دارد و آن عدم ارائه قابلیت پلیر بلوری 4k است. درست است که شاید به نظر برخی در زمان ارائه اسلیم پشتیبانی از قابلیت های تلویزیون های 4k یک ویژگی اضافی و لوکس محسوب می شد اما باید به این نکته هم توجه کرد که برای کسانی که این دستگاه ها را دارند محدودیت در استفاده از امکانات موضوع جالبی نخواهد بود از طرفی با توجه به این که Ps4 slim یک کنسول اقتصادی است نقطه ضعف اصلی برای آن عدم پشتیبانی از تجهیزات قدیمی AV ، به جهت نداشتن سوکت خروجی اپتیکال است که با توجه به این که هدف تولید این کنسول صرفه جویی در هزینه ها بوده، با این اتفاق کاربران بسیاری را نا امید کرده است.
دسته پلی استیشن 4 اسلیم
پلی استیشن 4 همراه با دسته های دوال شاک 4 به بازار عرضه شد، دسته هایی که به محض ورود به بازار، تبدیل به محبوب ترین نمونه ی کنترلر شدند. حالا در پلی استیشن 4 اسلیم شاهد تغییراتی در ظاهر دوال شاک 4 نیز هستیم. اضافه شدن یک نوار نوری در بالای تاچ پد که دقیقا همان رنگی را نشان می دهد که قبلا در قسمت جلویی دسته آن را می دیدیم یکی از این تغییرات مثبت است که گیمر برای دیدن رنگ دسته نیازی به چرخاندن دسته نداشته باشد و حواسش در طول بازی پرت نشود و یکی دیگر از کارایی های این نور نشان دادن میزان سلامتی بازیکن در بازی است که باعث می شود این تغییر، تغییر بسیار مثبتی تلقی شود. در این میان ارگونومی دسته کاملا مناسب است و دسترسی به دکمه ها بسیار راحت می باشد یک پد لمسی مرکزی نیز این مجموعه را تکمیل می کند.
یکی دیگر از بهبود هایی که در این دسته حاصل شده، این است که هنگاهی که دسته را با سیم به کنسول متصل می کنید اتصال آن ها به صورت وایرلس قطع خواهد شد در حالی که در دوال شاک قدیمی در حین اتصال با سیم و شارژشدن ارتباط وای لس نیز همچنان برقرار بود. شاید با خود بگویید که این تغییر آن چنان محسوس و کاربردی نیست اما اگر از آن دسته کاربرانی باشید که به بازی های مبارزه ای علاقه دارید حتما می دانید که سرعت انتقال داده ها از دسته به کنسول بسیار مهم است و با ایجاد این ویژگی جدید اصلاح مناسبی در این بخش اتفاق افتاده است.
نرم افزار و بازی های PS4 slim
سیستم عامل پلی استیشن اسلیم 4 Orbit OS نام دارد که برای استفاده از آن نیازی به اتصال همیشگی به اینترنت نیست اما باید این نکته را در نظر داشت که بسیاری از ویژگی های جذاب آن در صورت اتصال به اینترنت قابل استفاده است. به جهت استفاده از مرور گر اینترنت بر پایه وبکیت استفاده از اینترنت و مرور گر در کنسول بازی Playstation 4 slim بسیار راحت بوده و رضایت کاربران را به همراه داشته است.
سونی در این کنسول از رابط کاربری با نام Sony Dynamic Menu استفاده کرده است که به خاطر داشتن پوسته ی گرافیکی بسیار جذاب و رنگهای متنوع امکان شخصی سازی و انتخاب مدل های متفاوت را برای کاربران فراهم کرده است. در این سیستم عامل کاربران می توانند برای خود حساب کاربری جداگانه بسازند و از رمز عبور جداگانه برای هر یک نیز استفاده کنند و اطلاعات حساب کاربری خود را با دوستان و دیگر گیمیر ها به اشتراک بگذارند، در مجموع راجع به نرم افزار این کنسول می توان گفت که بسیار پویا و روان عمل می کند و نقد جدی ای برآن وارد نیست.
یکی از ویژگی های جذابی که شرکت سازنده برای این کنسول در نظر گرفته، دسترسی به بازی های آنلاین و غیر آنلاین فراوانی از اکثر کمپانی های بازی سازی مشهور جهان است. در پلی استیشن استور امکان دانلود فایل های بازی های رایگان و پولی برای کاربران محیا شده است و بازیکنان در پلی استیشن پلاس می توانند آنلاین بازی کنند در کنار این مجموعه شاهد پلی استیشن موزیک و پلی استیشن ویدیو نیز هستیم که امکانات جذابی را به کاربران ارائه می دهند.
در میان بازی های معروف و محبوبی که صاحبان کنسول های پلی استیشن 4 اسلیم می توانند از آن ها استفاده کنند، چند نمونه را نام می بریم:
Red Dead Redemption 2
Grand Theft Auto V
Persona 5 Royal
The Last of Us Remastered
God of War
The Last of Us Part II
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Uncharted 4: A Thief’s End
نکته ی قابل توجه این است با خرید کنسول بازی Ps4 slim تمامی بازی های قابل اجرا بر روی کنسول های پیشین در این دستگاه نیز اجرا می شوند.
جمع بندی پلی استیشن 4 اسلیم ریجن 3
پس از بررسی های انجام شده بر روی قسمت های متفاوت پلی استیشن 4 اسلیم متوجه می شویم که به طور مختصر می توان آن را نمونه ی کوچکتر پلی استیشن 4 دانست که بهینه سازی شده و در عین این که برخی امکانات به آن اضافه شده به نمونه ی کوچکتری نیز تبدیل گشته است. یکی از نکاتی که در این راستا می توان به آن اشاره کرد مبحث صرفه جویی در مصرف انرژی است از آن جایی که هیچ یک از کاربران علاقه ای به هزینه های گزاف حاصل از مصرف انرژی برق ندارند و از سوی دیگر مصرف انرژی یکی از دغدغه هایی است که در تولیدات الکترونیکی در سال های اخیر بسیار موضوع مهمی شده ، کاهش 34 درصدی مصرف انرژی PS4 slim نسبت به برادر بزرگترش PS4 یکی از اقدامات ارزنده شرکت سونی به حساب می آید که در کنار قیمت کنسول بازی Playstation 4 slim که در زمان معرفی 299 دلار بود، پیروی از یک هدف مشترک را به خوبی نشان می دهد.
اگر نقطه ضعف PS4 Slim در برابر رقیب قدرتمندش ایکس باکس وان که محصول شرکت مایکروسافت را نداشتن پلیر بلوری 4k بدانیم با توجه به این که ایکس باکس وان یک کنسول لوکس به حساب می آید از این موضوع نیز می تونیم چشم پوشی کنیم. می توان گفت به جز این تفاوت هر دو کنسول ویژگی های یکسانی دارند و انتخاب بین این دو کنسول به سلیقه کاربران بر می گردد که چقدر به بازی های آنلاین علاقه داشته باشند. اما چیزی که مسلم است برای صاحبان PS4 خرید مدل اسلیم منطقی نیست و بهتر است که به سراغ نسخه PRO بروند تا امکانات بیشتری را تجربه کنند چرا که پلی استیشن 4 اسلیم برای آن دسته کاربرانی مناسب است که یا به تازگی تصمیم به تهیه یک کنسول با قیمت مناسب برای خود گرفته اند و یا مدل قبلی پلی استیشن آن ها از سری 3 به قبل می باشد. اگر شما هم در این دسته می گنجیید برای آن که از خرید خود مطمئن شوید بار دیگر ویژگی های مثبت و منفی کنسول PlayStation 4 slim را با هم برمی شمریم:
نقاط قوت
• قیمت مقرون به صرفه
• کم مصرف بودن
• بازی های متنوع و عالی
• کارایی پلی استیشن پلاس
• بهبود دوال شاک
• قابل حمل بودن
نقاط ضعف
• نداشتن خروجی صوتی اپتیکال
• نداشتن پلیر بلوری اپتیکال