تعداد
عنوان
قیمت
سبد خرید شما خالی است.
  • 180
  • 768 مرتبه
  • 1399/11/02

بهترین برنامه پیام رسان (WhatsApp vs Signal vs Telegram)

بهترین برنامه پیام رسان (WhatsApp vs Signal vs Telegram)

واتس اپ طی چند روز گذشته به دلیل سیاست بحث برانگیز حریم خصوصی خود که چند روز پیش پلت فرم پیام رسانی متعلق به فیس بوک را به روزرسانی کرده بود، در صدر اخبار بوده است. گرچه WhatsApp گزینه پذیرش خط مشی رازداری را برای کاربران خود به مه 2021 موکول کرده است، اما بازهم این مورد دلیلی نمی‌شود تا کاربران از چنین تصمیمی به سادگی عبور کنند.

کاربران WhatsApp در سرتاسر جهان با انتقاد از این برنامه سعی در نشان دادن نارضایتی خود برای به اشتراک گذاری داده های WhatsApp خود با شرکت مادرش Facebook و شرکت های تابعه دارند. چندی پیش نیز باخبر شدیم که دولت هند از WhatsApp خواستار لغو این سیاست شده است.

اما در این میان هیاهویی آنلاین ایجاد شده است که در آن افراد قصد دارند به سایر پیام‌رسان‌ها مهاجرت کنند که دیگر نگران نباشند داده هایشان در سیستم عامل های دیگر به اشتراک گذاشته شود. به نظر می رسد تلگرام و سیگنال بهترین گزینه ها هستند. بنابراین باید ببینیم این دو پیام رسان نسبت به WhatsApp از نظر ویژگی ها و امنیت برتری خاصی دارند و آیا باید به این برنامه ها روی بیاورید یا خیر؟ پس با تیم خاص باکس همراه باشید.

لازم به ذکر است هر سه برنامه هم برای سیستم عامل IOS (اپل آیفون) و هم برای اندروید (گوشی‌های سامسونگ، شیائومی، هواوی و ...) در فروشگاه اپ استور و گوگل پلی در دسترس می‌باشد.

 

رمزگذاری سرتاسری (E2E)

اول از همه برای شما رمزگذاری سرتاسری را توضیح می‌دهیم. رمزگذاری سرتاسری به شما این امکان را می‌دهد تا پیام‌ها، عکس‌ها، فیلم‌‌ها، پیام‌های صوتی، اسناد، تغییرات وضعیت و تماس‌ها همگی محافظت شده‌ تا به دست افراد ناشایست نیفتند. برنامه WhatsApp یکی از ایمن ترین برنامه های پیام رسانی در کره زمین است و در واقع از چنین سیستمی استفاده می‌کند. WhatsApp با E2E ارائه می شود که اطمینان می‌دهد فقط گیرنده و فرستنده می توانند پیام را بخوانند و حتی WhatsApp نمی تواند آن را بخواند. جالبتر اینکه، ابزار رمزگذاری که واتس اپ از آن استفاده می کند، توسط همان تیمی ساخته شده که سیگنال را ساخته است.

در حالی که پیام های WhatsApp رمزگذاری شده اند، پیام هایی که در cloud پشتیبان تهیه شده اند رمزگذاری شده نیستند و همچنین فراداده برنامه نیز وجود ندارد. اساساً، این بدان معناست که اطلاعات مرتبط با زمان و مکان پیام ها رمزگذاری نشده اند.

تلگرام E2E را ارائه نمی دهد بلکه از چیزی استفاده می کند که شرکت آن را رمزگذاری Client-Server می نامد. این بدان معناست که از نظر تئوری، تلگرام به محتوای پیام هایی که از طریق سیستم عامل خود ارسال می شود دسترسی دارد اما این شرکت ادعا می کند که برای خواندن این پیام ها مستلزم انجام بسیاری از مدارک قانونی است. گزینه ‘Secret Chat’ در تلگرام E2E را ارائه می دهد.

سیگنال ایمن ترین برنامه از بین این سه برنامه است و نه تنها E2E را ارائه می دهد بلکه از هرگونه نسخه پشتیبان تهیه نمی کند بنابراین به هیچ وجه نمی توان پیام ها را به خطر انداخت (مگر اینکه دستگاه به خطر بیفتد). بعلاوه، این برنامه همچنین فراداده پیام را رمزگذاری می‌کند، بنابراین هیچ شخصی نمی تواند مکان و زمان ارسال یا دریافت پیام را ردیابی کند.

سیگنال همچنین به کاربران امکان می دهد تا پیام های خود را بدون فاش کردن هویت هر دو از طریق ویژگی Sealed Senser ارسال و دریافت کنند.

پیام‌های ناپدید شونده (Disappearing Messages)

هر سه اپلیکیشن ویژگی پیام های ناپدید شده را ارائه می دهند. با استفاده از این ویژگی، تمام پیام هایی که در این حالت ارسال می کنید بعد از یک زمان مشخص ناپدید می شوند. این پیام ها نه در دستگاه پشتیبان تهیه می شوند و نه در فضای ابری که به معنای امن ترین راه برای تعامل است.

همچنین باید به یاد داشته باشید که در WhatsApp، کاربران قبل از حذف خودکار محتوا، گزینه ذخیره پیام در حالت "Disappearing Messages" را دارند.

پشتیبان گیری از چت

WhatsApp دارای ویژگی پشتیبان گیری ابری خودکار است که از گفتگوی شما در سرویس های ابری شخص ثالث مانند Google و iCloud به صورت رایگان پشتیبان تهیه می کند. در تنظیمات برنامه، گزینه غیرفعال کردن گزینه پشتیبان گیری را در اختیار دارید.

تلگرام نسخه پشتیبان تهیه نمی کند بلکه تمام چت های آن با ابر اختصاصی خود همگام سازی شده و محتوای بین دستگاه ها را کانال می کند.

از طرف دیگر، سیگنال به هیچ وجه پشتیبان گیری ابری ارائه نمی دهد و تمام مطالب را به صورت محلی در دستگاه ذخیره می کند. تنها عیب این امر این است که اگر دستگاه شما گم شود یا گوشی خود را عوض کنید، نمی توانید پیام های قدیمی خود را بازیابی کنید زیرا آنها به صورت محلی ذخیره می شوند.

گفتگوی گروهی و امنیت

واتس اپ پشتیبانی گروهی را برای حداکثر 256 نفر با امکان برقراری تماس صوتی یا تصویری با 8 نفر به صورت همزمان ارائه می دهد. همه پیام های موجود در گروه ها E2E هستند و همچنین از طریق نسخه پشتیبان تهیه می شوند.

تلگرام این امکان را به کاربران خود می دهد تا با یک گروه بزرگتر با امکان اسکان حداکثر 200000 نفر در یک گروه ارتباط برقرار کنند. تلگرام همچنین دارای ویژگی کانال است که فقط مدیر می تواند برای اعضای گروه پیام ارسال کند. این یک ویژگی خوب برای درگاه‌های تجاری و خبری برای به اشتراک گذاشتن به روزرسانی‌ها و سایر اطلاعات است. تنها نکته منفی در این مورد این است که تلگرام رمزگذاری پیام های خود را در گروه ها ارائه نمی دهد.

سیگنال به حداکثر 1000 شرکت کننده در یک گروه با تماس صوتی و تصویری حداکثر 5 نفر اجازه می دهد. سیگنال E2E را برای گپ های گروهی خود که پشتیبان گیری در فضای ابری نیستند ارائه می دهد.

ویژگی های دیگر

هر سه برنامه دارای گزینه ای برای قفل کردن برنامه با کمک بیومتریک یا پین هستند. در حالی که تلگرام و واتس اپ از نسخه دسکتاپ پشتیبانی می کنند، سیگنال نسخه مرورگری ندارد. همچنین  برخلاف WhatsApp، کاربران تلگرام برای کار با نسخه مرورگر خود نیازی به اتصال اینترنت فعال بر روی تلفن خود ندارند.

یک ویژگی امنیتی عالی که سیگنال ارائه می دهد این است که به کاربران این امکان را می دهد تا گیرنده ها از گرفتن عکس از صفحه از یک چت جلوگیری کنند و همچنین یک گزینه و گزینه ای برای اجازه تار شدن چهره در عکس ها قبل از ارسال آنها فراهم می شود.

داده های جمع آوری شده

در میان این سه مورد، واتس اپ بیشترین میزان داده را از کاربران خود جمع آوری می کند. در اینجا لیستی از اطلاعات جمع آوری شده توسط WhatsApp برای شما ذکر می‌کنیم:

•    سابقه خرید
•    اطلاعات دستگاه
•    داده های تبلیغاتی
•    داده موقعیت مکانی
•    شماره تلفن
•    آدرس ایمیل
•    مخاطب
•    عملکرد و تشخیص
•    اطلاعات مختلف دیگر مربوط به کاربر

از طرف دیگر، تلگرام اطلاعات محدودی درباره کاربران خود دریافت می‌کند مانند:

•    شماره تلفن
•    شناسه کاربری
•    اطلاعات تماس

سیگنال به غیر از شماره تلفن کاربر، اطلاعات دیگری را جمع آوری نمی کند.

بهترین پیام رسان

کدام پیام‌رسان برای شما بهتر است؟

این واقعیت که WhatsApp از قبل دارای بنیادی محکم و پایگاه کاربری میلیاردی است، این مزیت برتر را به این شرکت می دهد. کاربران در حال حاضر با اکوسیستم راحت هستند و این سیستم برای گفتگوی خود امنیت بالایی را ارائه می دهد. آنچه در برابر WhatsApp کار می‌کند، نگرش شرکت مادرش نسبت به حریم خصوصی و داده های کاربر است و به کاربران خود این امکان را نمی دهد که داده های خود را در سیستم عامل های دیگر به اشتراک نگذارند. تنها دلیلی که باید به WhatsApp پایبند باشید این است که اگر نمی خواهید مخاطبین شما به سایر برنامه های پیام رسانی روی بیاورند، از ثبات واتس اپ لذت ببرید.

تلگرام در این مجموعه به اندازه رقبای خود ایمن نیست اما ویژگی های دیگری را ارائه می دهد که WhatsApp و Signal از آن برخوردار نیستند. اگر آنقدرها نگران امنیت خود نیستید و می خواهید مخاطبان بیشتری را هدف قرار دهید، Telegram برنامه مناسب شماست.

Signal بهترین گزینه برای افرادی است که بهترین امنیت و حریم خصوصی را می خواهند. این هیچ داده ای را ذخیره نمی کند و این یکی از دلایلی است که بسیاری از مردم به سمت برنامه هجوم می آورند. اگر WhatsApp در به اشتراک گذاشتن داده های کاربران خود سرسخت است، Signal بهترین گزینه برای شماست.

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.